YouTube video adverteren

YouTube is in 2020 niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In Nederland maken 9 miljoen mensen dagelijks gebruik van dit videokanaal.

YouTube adverteren is daarom interessant om online bereik en zichtbaarheid te genereren. Lemon Tree is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze relatief nieuwe vorm van online marketing. We weten precies hoe je video binnen YouTube in kunt zetten om je gewenste doelgroep te bereiken. We denken daarom ook graag mee in de videostrategie (inclusief de ontwikkeling van video’s), zodat deze het meest effectief ingezet kunnen worden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om binnen YouTube te adverteren. Vaak wordt gedacht dat YouTube puur ingezet dient te worden voor creëren van bereik hoog in de boom (See-fase). Maar video kan in elke oriëntatiefase toegevoegde waarde opleveren. Zo kan YouTube for Action helpen om kwalitatieve klikken, orders en/of leads te behalen. En zo biedt YouTube ook de mogelijkheid tot storytelling, waarbij de YouTube bezoeker een vooraf ingestelde volgorde van video’s afkijkt. De volgorde kan bepaald worden afhankelijk van het kijkgedrag van de bezoeker.

Adverteren binnen YouTube kan ook voor een relatief klein budget, mits je dit kanaal slim inzet op de gewenste doelgroep. We vertellen je hier graag meer over. Interesse in YouTube adverteren? Neem dan vrijblijvend contact op.