Zoekmachine adverteren (SEA)

De basis (stam) voor Lemon Tree Online Marketing is SEA (Search Engine Advertising). Dit kanaal is uitermate geschikt om kwalitatief bezoek, orders en leads te behalen. SEA is een PULL-manier van adverteren, waarbij je potentiële klanten met een gericht aanbod richting je website kan trekken. SEA maakt gebruik van de daadwerkelijke zoekintentie van personen die op Google zoeken naar een bepaald product of dienst. Zoekmachine adverteren met Google Ads (voorheen Google AdWords) maakt het daarmee mogelijk om als onderneming direct in te spelen op de zoekopdracht. Heb je bijvoorbeeld een mooie promotieactie op een bepaald product of  dienst? Of wil je testen welke uitingen het beste werken onder je doelgroep? Dan kan SEA je zeker verder helpen!

Naast zoekmachine adverteren met tekstadvertenties kunnen we ook Google Shopping inzetten. Producten worden hierin direct getoond met prijsinformatie. Deze manier van adverteren is dan ook uitermate geschikt om orders mee te behalen.

Google Shopping is in de basis een prijsvergelijker. Hierbij is het dan ook belangrijk dat het aangeboden product competitief is. Dit houdt in dat het product relatief gunstig geprijsd is of juist een uniek aanbod is ten opzichte van concurrentie.

We zien SEA als een waardevol kanaal binnen verschillende fases van het klantoriëntatie-proces. Wil je dit interessante kanaal inzetten? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer praktische kennis opdoen over SEA? Bekijk dan ook onze trainingsmogelijkheden!